Областният управител на Варна Благомир Коцев изрази задоволство, мче опитите обжалване

...
Областният управител на Варна Благомир Коцев изрази задоволство, мче опитите обжалване
Коментари Харесай

Областният на Варна: Единствените недоволни от решенията ми за подобряване на градската среда са ГЕРБ

Областният шеф на Варна Благомир Коцев изрази удовлетворение, мче опитите обжалване на решението му за ограничение на придвижването на коли по крайбрежната алея не са се увенчали с триумф.

Ето какво обръщение насочи Благомир Коцев към варненци посредством персоналния си профил във фейсбук:

Уважаеми варненци, към този момент близо месец е в действие заповедта, с която ограничих придвижването на коли по огромна част от крайбрежната алея. Опитите за обжалване на това решение от страна на неколцина наематели на заведения, подстрекавани от политици от партия ГЕРБ, не се увенчаха с триумф. Благодаря на жителите на Варна за безрезервната поддръжка! Благодаря на способените органи, които оцениха решенията ми като съобразени със закона и с публичния интерес! Накрая благодаря и на тези мениджъри на заведения, които в това време осъзнаха, че всяка стъпка, допринасяща за основаването на по-добра градска среда, в последна сметка носи изгоди и за техния бизнес! За да продължа започнатото, на 29 юли насочих към министър-председателя искане за незабавно финансиране в размер на 500 000 лв. за осъществяване на нужни ремонтни действия, облагородяване и поддръжка на държавните парцели, съставляващи освободената от коли част на крайбрежната алея. Надявам се, че то ще бъде задоволено без значение от измененията по върховете на изпълнителната власт.

Единствените недоволни от решенията за възстановяване на градската среда остават локалните представители на партия ГЕРБ - евентуално поради неспособността си да обяснят за какво назначаваните от ГЕРБ регионални шефове толкоз години поддържаха рисковото общуване на коли и пешеходци по крайбрежната алея и не започнаха нищо в интерес на жителите. Дали от гузна съвест, или уплашени от политическите негативи, които им носи това запитване, в този момент при всяка обществена изява те сричат една и съща неуместна опорка - че щом регионалният шеф може да забрани придвижването на коли по крайбрежната алея, то може да го стори и за територията на цялата Морска градина.

Роден съм и съм израснал във Варна. За мен Морската градина е благосъстояние на града, което принадлежи на всички варненци. Убеден съм, че с цел да може паркът да действа обикновено като зелена територия, колите не би трябвало да имат свободен достъп до неговите алеи. Пълното прекъсване на достъпа обаче не може да се случи по образеца на крайбрежната алея. Трябва да намерим нови, умни решения и да упражним пореден надзор върху спазването им.

Морската градина обгръща комплицирана мозайка от имоти с разнообразна благосъстоятелност. През годините Община Варна обилно е раздавала на частните притежатели позволения за градеж и въвеждане в употреба на здания, паркоместа и гаражи в Морската градина. По тази причина заповедите за цялостна възбрана придвижването на МПС в м-т „ Салтанат ” са юридически обречени на крах - тъй като по конституция всеки има право на достъп до парцела си. Ако бъде издадена такава заповед, тя ще бъде анулирана от съда заради юридическата си посредственост. Кметът Иван Портних към този момент ревизира с дейностите си тази догадка при започване на първия си мандат и все пак продължава да имитира активност, като дава на хората напразни обещания. Провокацията да повторя неговите неточности няма да успее!

Вариантите за деяние в съществуващата обстановка са два: 1) изкупуване (отчуждаване) на парцелите, които общината е въвела в употреба, 2) реализиране на договореност за ограничавания на достъпа на коли, зачитаща водещата роля на публичния интерес и в същото време допустима за притежателите на парцели. За страдание Община Варна не прави нито едно от двете неща. А точно от общината, по силата на подписания с страната контракт, се чака да ръководи Морската градина!

С оглед на очевидното несправяне на Община Варна с тези задания имам намерение да подхваща дейности за преустановяване на този контракт. Морската градина е освен най-голямата полезност на Варна, само че и национално благосъстояние. Тя би трябвало да бъде ръководена от своя притежател - българската страна. За да превърнем това в действителност, ще е належащо да бъде обезпечено финансиране от държавния бюджет, което да размени средствата, заделяни от бюджета на Община Варна. Ще потърся поддръжката на служебното държавно управление, както и на бъдещото постоянно държавно управление, с цел да бъде обезпечен сходен трансфер.

Вярвам, че действителни, умни и устойчиви решения за по-нататъшно ограничение на придвижването на коли в Морската градина ще бъдат открити - подготвил съм съответни оферти по какъв начин да се случи това. За да бъдат осъществени измененията обаче, е нужна благосклонност и грижа за публичния интерес. Хора, основали многогодишни съмнителни обвързаности и водени единствено от предпочитание за партийно блъскане, би трябвало да правят отстъпка в името на съхраняването на парка, който е скъпо притежание на жителите на Варна.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР